Turistima koji obole od korone u Crnoj Gori – liječenje o trošku naše države

 Turistima koji obole od korone u Crnoj Gori – liječenje o trošku naše države

Izvor: Printscreen

Vodič kroz sigurnosno-zdravstvene protokole za covid-19, koji sadrži sve informacije koje su najpotrebnije turistima koji će posjetiti Crnu Goru, dostupan je na sajtu ministarstava zdravlja i ekonomskog razvoja i Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović, kazala je agenciji Mina-business da je vodič, pod nazivom Crna Gora kao sigurna i odgovorna turistička destinacija, koncipiran tako da u svakom trenutku uvažava epidemiološke mjere koje su na snazi u Crnoj Gori.

„To znači da je podložan promjeni u slučaju eventualno neke izmjene koja se odnosi na trenutno važeće epidemiološke mjere“, navela je Borovinić Bojović.

Ona je rekla da je o trošku države obezbijeđeno bolničko liječenje svih turista koji se za vrijeme boravka u Crnoj Gori eventualno razbole od covid-19 i zahtijevaju hospitalizaciju.

„Sa druge strane, omogućićemo PCR testiranje, koje će biti besplatno za sve one turiste kojima je taj PCR test potreban prilikom povratka u matičnu zemlju iz koje su došli u Crnu Goru“, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je navela da su svi hotelijeri obezbijedili deset odsto smještajnog kapaciteta za one goste koji se eventualno, za vrijeme boravka u Crnoj Gori, razbole od covid-19.

„Potrudili smo se da protokol bude razumljiv, jednostavan, da ne bude previše dug i obezbijedi sve one informacije koje su onome koji posjeti zemlju u tom trenutku najpotrebnije“, rekla je Borovinić Bojović.

Vodič kroz sigurnosno-zdravstvene protokole za covid-19, koji su izradili ministarstva zdravlja i ekonomskog razvoja i IJZ, trenutno se prevodi na engleski i ruski jezik i biće dostavljen Uniji poslodavaca, kao i svim ambasadama u Crnoj Gori.

Izvor: MINA

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još