Tri dana akcije za pomoć najugroženijima – „Humanitarna Uskršnja korpa“

 Tri dana akcije za pomoć najugroženijima – „Humanitarna Uskršnja korpa“

Foto: ilustracija

Od sutra do petka (28 – 30.04.) u nekadašnjim prostorijama CKB banke, ispod Sat-kule, od 9 do 15 časova, biće održana humanitarna „Humanitarna Uskršnja korpa“. Tokom akcije će se prikupljati hrana i higijenski proizvodi za potrebe socijalno najugroženijih porodica, kao i novčana sredstva za kupovinu namirnica i za plaćanje zaostalih kirija, računa, lijekova i slično. 

Akciju organizuje Volonterski centar Herceg Novi a putem svog Facebook naloga najavila ju je humanitarka Zorica Drakulić Vidaković.

„Približavaju nam se Uskršnji praznici, pa kao i svake godine organizujemo humanitarnu akciju. Donacije će biti raspoređene svima (bilo koje vjere i nacije) da bi se pomogli naši sugrađani koji su u teškoj materijalnoj situaciji, pogotovo sada, usljed novonastale situacije od virusa korone. Mnogi članovi porodica su ostali bez posla, nikakva primanja nemaju. Samohrani roditelji i stariji ljudi su takođe u lošoj situaciji, ne mogu da priušte za svoje najosnovnije. Prikupljaćemo osnovne životne namirnice, konzervirana hrana, hemija, pelene i kozmetika za bebe – piše Zorica.

Ona je pojasnila da je uslijed ublaženih mjera dozvoljen ovakav vid organizacije.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još