Tisova greda-deponija ili ekološki kraj

 Tisova greda-deponija ili ekološki kraj

Foto:portalnovi.me

Priča o deponiji Tisove grede  stara je gotovo četiri decenije. Svako malo mještani Ubala tražili su pomoć od Opštine da se riješi to goreće pitanje za dio podorjenskih sela. Kako tada, tako i danas, sve se završavalo na obećanjima. Smjenjivali su se predsjednici opštine,direktori preduzeća Čistoća i njegovog Borda direktora, a Tisove grede i dalje gore svako malo.

Mještani su za danas najavili blokadu deponije, ali skup nijesu blagovremeno prijavili policiji.

Portal Novi je ima uvid u dokumentaciju iz 2018.godine u kojoj je ekološka inspektorka donijela odluku da se smeće više ne odvozi na tu lokaciju, što su iz opštine odbili. Zbog toga neki od mještana sumnjaju u želju rukovodstva grada da se problem riješi. Kažu da je ta priča aktuelna od izbora do izbora pa kako se bliže lokalni u maju, tako će,plaše se, i ovog puta privremeno sanirati ovu crnu tačku .

Naš izvor kao jedino,privremeno, a pritom i najjeftinije rješenje vidi u angažovanju nekoliko radnika koji će izdvajati sekundarne sirovine iz otpada, a potom angažovanju firme kojoj će se povjeriti posao zastiranja zemljom preko toga. Vrijeme je pokazalo da do sada to nije rađeno valjano, jer je zasipano sa sedam puta manjom količinom od dozvoljene.

Ovaj, po ko zna koji put, podignuti alarm donijeće opet neko privremeno rješenje. Ako kamioni gradske Čistoće budu odvozili smeće na deponiju Možura u Baru, to će biti dodatni udar na budžet preduzeća, s obzirom da mjesečna faktura prelazi 50 hiljada eura.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još