Svjetski dan kvaliteta

 Svjetski dan kvaliteta

„Savremene tendencije u sistemu razvoja kvaliteta“ naziv je okruglog stola održanog u Privrednoj komori Crne Gore u cilju obilježila Svjetskog dana kvaliteta.

Uvodnu riječ imao je prof. dr Mladen Perazić, direktor Sektora za obrazovanje i kvalitet Privredne komore Crne Gore. Evropa proslavlja Evropsku nedjelju kvaliteta, čiji je fokus podizanje svijesti javnosti, promocija i demonstracija prednosti i značaja kvaliteta za konkurentnost, pri čemu “ambasadori” Dana kvaliteta mogu biti pojedinci, mali lokalni biznisi, timovi ili velike kompanije, rekao je dr Mladen Perazić, direktor Sektora za obrazovanje i kvalitet Privredne komore Crne Gore.

– Ostvarivanje dobre konkurentske pozicije na tržištu danas, zahtijeva stalna ulaganja u kvalitet proizvoda i konstantno uvođenje inovacija u okviru proizvodnog ciklusa. Za održivost u dužem roku, mora postojati ravnoteža kontinuiranog i radikalnog poboljšanja kvaliteta, tj. inovacija. Redukujući rizike i svodeći ih na minimalan nivo sistemi kvaliteta olakšavaju privlačenje investitora i garantuju dobru formu i zdravlje organizacije u budućem poslovanju – rekao je Perazić.

On je dodao da u Privrednoj komori Crne Gore konstantno afirmišemo kvalitet i u ukazujemo na značaj implementacije njegovih standarda šaljući poruku privredi o tome šta je kvalitet i koliko znači u cilju jačanja konkurentnosti i opstanka na tržištu.

Izvor i foto: Privredna komora Crne Gore

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još