Sve teža situacija: pooštrene mjere u Domu zdravlja

 Sve teža situacija: pooštrene mjere u Domu zdravlja

Foto: Portal Novi

Sve teža situacija u Domu zdravlja. Od četvrtka su još dvije doktorice i dvije medicinske sestre iz sastava izabranih timova pozitivne na koronu. – navodi menadžment te ustanove.

Stoga su u JZU Dom zdravlja zbog zaštite radnika donijeli posebne mjere i sugestije:

Kako saopštavaju, te mjere su:

-Zatvaranje JZU Doma zdravlja za usluge propisivanja receptura putem neposrednog prisustva pacijenata.

-Uobičajene terapije poručivati telefonski i elektronski na već saopštene brojeve.

-Pacijenti koji gravitiraju ambulantama dr Miljković i dr Krivokapić treba da se obraćaju na fiksni broj Doma zdravlja – lokal 110, a ostali na poznate mobilne brojeve izabranih timova u za to odredjenom periodu.

-JZU Dom zdravlja privremeno zatvara ambulantu urologa, a oftalmolog će raditi za hitne slučajeve.

-U Domu zdravlja će i dalje raditi pulmolog.

-Mole pacijente da i sami svoja potraživanja ka laboratoriji Doma zdravlja svedu na najmanju moguću mjeru i racionalne okvire.

Iz JZU Dom zdravlja takođe mole pacijente za strpljenje kod ostvarivanja rutinskih usluga jer će se za njih čekati duže.

Iz Doma zdravlja posebno naglašavaju da građani sa sumnjom na COVID infekciju u prvim danima od pojave simptoma ne dolaze na testiranje u COVID ambulantu, jer brzi antigenski test u tome periodu nije validan. Treba sačekati 4-5 dana. Ukućani oboljelih od COVID infekcije koji nemaju simptome ili primjećuju blage simptome su obavezni da sprovode mjere izolacije i ne treba da dolaze u COVID ambulantu.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još