Stanovniku Herceg Novog dvije godine zatvora za nedozvoljenu polnu radnju

 Stanovniku Herceg Novog dvije godine zatvora za nedozvoljenu polnu radnju

Foto: ilustracija

Novljanin K.D. osuđen je na dvije godine zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje. On je 18. juna prošle godine ispred zgrade u kojoj živi, u alkoholisanom stanju, a u namjeri zadovoljenja polnog nagona, prišao grupi djece koja su se tu igrala, gdje je dodirivao sedmogodišnju djevojčicu.

On je kriv jer je, kako se navodi u obrazloženju Osnovog suda u Herceg Novom, prišao djevojčici i, između ostalog, uhvatio je rukama za vrat pokušavajući da je poljubi u usta.

Uplašena djevojčica ga je odgurnula i plačući pobjegla u pravcu svog stana.

Iz suda se navodi da je K.D. bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje, ali sposobnost da upravlja svojim postupcima je bila bitno smanjena usljed nemogućnoti uspostavljanja mentalne kontrole nad svojim rasuđivanjem i postupcima, čime je učinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje.

“Sud izriče mjeru bezbjednosti – obavezno psihijatrijsko liječenje na slobodi koja će trajati dok postoji potreba liječenja ali ne duže od tri godine, pri čemu će se ista izvršavati u ambulanti Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Podgorici, dok se okrivljeni bude nalazio u toj ustanovi na izdržavanju kazne zatvora. Ukoliko nakon prestanka boravka okrivljenog u toj ustanovi na izdržavanju kazne zatvora i dalje bude postojala potreba za ovim liječenjem, isto će se sprovoditi u ZU Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota-Kotor”, navode iz Suda.

On je dužan da na ime troškova krivičnog postupka plati iznos od 379,25  eura u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude.

K.D. je naveo u svojoj odbrani na glavnom pretresu da priznaje da je poljubio djevojčicu, ali da je to učinio iz šale.

Izvor: CDM

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još