Srećno školarci!

 Srećno školarci!

Ilustracija

Danas počinje drugo polugodište za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori.

Na zimskom raspustu je bilo oko četiri hiljade novskih đaka. Danas počinje treći klasifikacioni period za školsku 2020/2021 godinu koji će trajati do 31. marta.

U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja objavljenih minule sedmice, u prvoj sedmici nastava se u svim školama organizuje online, nakon čega će škole odabrati jedan od dva ponuđena modela.

Od četiri osnovne škole , tri su već odlučile nastavak rada, tako će Osnovna škola „Ilija Kišić“ iz Zelenike i Osnovna škola „Orjenski bataljon“ iz Bijele nastavu organizovati u tri smjene tako da će svi učenici ići u školu raspoređeni u skladu sa epidemiološkim mjerama. Uprava Osnovne škole „Milan Vuković“ odabrala je rotirajući model pohađanja nastave po kom će učenici prvog, drugog i trećeg razreda obavezno prisustvovati nastavi, a stariji đaci će se mijenjati naizmjenično, uz dalje instrukcije resornog Ministarstva.Iz Osnovne škole „Dašo Pavičić“ su saopštili da će tokom sedmici objavijestiti roditelje o izvođenju nastave. Istog su stava i u Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“.

Podsjetimo na raniju izjavu šefa Radne grupe zadužene za pripremu modela za organizaciju nastave u drugom polugodištu Martina Ćalasan koji je rekao da ukoliko uprave škola ne budu zadovoljne primjenjivanjem nekog modela u nastavi i ako se on u praksi pokaže nefunkcionalnim, ili ako dođe do promjene epidemiološke situacije, škole mogu da pređu na drugi model organizacije nastave.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još