Slučaj Bolnica Meljine:Šegrtu pritvor 30 dana

 Slučaj Bolnica Meljine:Šegrtu pritvor 30 dana

Foto:portalnovi.me

Budimiru Šegrtu, osumnjičenom za zloupotrebu položaja u slučaju bonice Meljine, određen je pritvor do 30 dana.
Odluka o pritvoru donesena je rješenjem vanraspravnog vijeća Višeg suda.
Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević je 25. decembra saopštila da su istraživanjem kupoprodaje bolnice u Meljinama, utvrdili da je država oštećena za najmanje 10 miliona eura.
U slučaju Meljine osumnjičeno je pet osoba.

Podsjetimo u postupku izviđaja prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su D.K, M.B, H.A, M.S.A, B.Š. i M.B. izvršili produženo krivično delo zloupotreba položžaja u privrednom poslovanju iz člana 172 Krivičnog zakonika Crne Gore“, rekla je tada Vukčevićeva.

Oni su u junu 2008. godine, kao predstavnici Konzorcijuma koji su sačivanjavali I banka, A banka, pravno lice A.K. u svojstvu kupca zaključili ugovor o kupoprodaji vojnog centra Meljine sa Vladom za kupoprodajnu cenu od 25 miliona eura.

“Tim ugovorom se kupac obavezao da u periodu od sedam godina, osim plaćanja kupoprodajne cene, izvrši investiciona ulaganja u iznosu od 119 miliona evra i da će kao obezbeđenje za uredno izrvšenje obaveze iz ugovora, predati prodavcu učindbenu garanciju u iznosu od deset miliona evra“, rekla je tada Vukičevićeva.

Vukčevićeva je kazala da je kupac ugovorom bio obavezan da uložži 119 miliona eura, a da je uloženo svega 17.000 eera.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još