Sjutra kreće pomoć za Hrvatsku

 Sjutra kreće pomoć za Hrvatsku

Foto: agencije

Prvi konvoj vozila, iz Herceg Novog, sa prikupljenom materijalnom pomoći za Petrinju kreće sjutra veče. Organizatorka akcije, Nevena Keković, apeluje na sve koji žele da pomognu, da pomoć dostave do sjutra ujutru, kako bi je pripremili sa transport. Takođe napominje da prilikom doniranja vode računa o namirnicama.

-Potrebna je nekvarljiva hrana (pašta, supa, brašno, ulje, šećer, džem, keks, so, pirinač…), higijena (sapun, šampon, ulošci, vlažne maramice…), zaštitne maske, rukavice, bebi hrana, pelene, igračke, grijalice, kuvala, baterije, eksterni punjači, jastuci, jakne, čarape, veš (mora nov !), šalovi, kape, rukavice, hrana za ljubimce, alat, najloni, lopate, kante, ekseri…“ naglasila je Keković.

Obzirom da konvoj kreće iz našeg grada a uključeni su i Kotor, Tivat, Budva, Cetinje, Podgorica i Nikšić,volonteri ove akcije večeras će organizovati prikupljanje sve pristigle pomoći kako bi je složili i spakovali do sjutra veče , za kada je planiran transport pomoći iz Herceg Novog, preko Debelog brijega.

-Pomoć će najvjerovatnije ići direktno u Petrinju i Sisak, a ne kao što smo u početku planirali, samo do Dubrovnika, odakle je trebalo dalje da se distribuira. Za sada ne znam koliko će vozila ići. Možda bude nekoliko kombija, a možda i u kamionima. Na vozilima će biti crnogorske zastavice, da se zna da je to pomoć iz Crne Gore, od građana i privrednika“, objasnila je Keković ističući da će nastavak akcije prikupljanja pomoći zavisiti od instrukcija koje budu stizale sa hrvatske strane.

Crveni krst Crne Gore je u saradnji sa mobilnim operaterima aktivirao SMS liniju za donacije 15888, putem koje građani Crne Gore mogu da pruže podršku stanovnicima Hrvatske pogođenim zemljotresom. Otvoren je i poseban žiro račun 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, sa naznakom „pomoć stanovnicima Hrvatske“.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još