Sindikat radnika u trgovini: Trgovci da budu u prioritetnoj grupi za vakcinaciju

 Sindikat radnika u trgovini: Trgovci da budu u prioritetnoj grupi za vakcinaciju

Sindikat radnika trgovine Crne Gore (SRTCG) apelovao je na Ministarstvo zdravlja da uvrsti zaposlene u sektoru trgovine u prioritetne grupe prilikom imunizacije stanovništva protiv COVID-19.

Predsjednica SRTCG, Vesna Milonjić Aleksić, kazala je da zaposleni u tom sektoru pripadaju dijelu stanovništva u riziku od obolijevanja od koronavirusa zbog stalnog kontakta sa građanima.

“Ogroman broj zaposlenih u trgovini, sa akcentom na prehrambene prodavnice, je na prvoj liniji odbrane od samog početka pandemije, svakodnevno rizikujući svoje i živote svojih najmilijih da bi društvo normalno funkcionisalo”, navela je Milonjić Aleksić.

Ona je kazala da, uprkos toj činjenici, Nacionalna strategija za imunizaciju protiv SARS-CoV-2, usvojena na prošlonedjeljnoj sjednici Vlade, kao ni prateća dokumenta, nijesu prepoznali radnike trgovine kao prioritetnu grupu za vakcinaciju.

“Zbog toga je potrebno izvršiti hitnu dopunu liste prioritetnih grupa prepoznatih u pomenutim dokumentima i istom obuhvatiti zaposlene u trgovini“, poručila je Milonjić Aleksić.

Na taj način bi se, kako je kazala, uvažio njihov nesumnjiv doprinos u ovim kriznim vremenima.

„I pokazala odgovornost prema njima i njihovim porodicama”, zaključila je Milonjić Aleksić.

Izvor: RTCG

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još