Sindikat radnika trgovine apeluje: Podržite neradnu nedjelju

 Sindikat radnika trgovine apeluje: Podržite neradnu nedjelju

Foto: usscg.me

Sindikat radnika trgovine Crne Gore apelovao je na građane, posebno zaposlene u sektoru trgovine da se odvaže i izbore za neradnu nedjelju potpisivanjem on-line peticije koju je pokrenula Unija slobodnih sindikata i koja se nalazi na portalu Glas građana.

Oni pozivaju na ujednjenje kako bi se nadležnima pokazalo da su inicijative poslodavačkih udruženje za ukidanje člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika – neosnovane.

„Sačuvajmo pravo koje nam pripada i za koje smo se mukotrpno borili prethodnih deset godina! Neprihvatljivo je da zaposleni u trgovini svakodnevno osjećaju strah da će im biti ukinuto i ono malo što imaju. Zato, potpišimo peticiju, sačuvajmo pravo na dostojanstven rad i život.“ – navodi se u apelu Sindikata radnika u trgovini i dodaje da svi koji podržavaju ovu inicijativu, podršku mogu iskazati potpisivanjem Elektronske peticije koja se nalazi na portalu „Glas građana“: https://epeticije.gov.me/ , web stranici Unije slobodnih sindikata www.usscg.me i Facebook stranici Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još