„SEVstrani mladi (socio-emocionalne vještine)“ projekat ADP-ZID

 „SEVstrani mladi (socio-emocionalne vještine)“ projekat ADP-ZID

Foto: ADP ZID

ADP –Zid poziva sve mlade ljude od 15 do 23 godine starosti koji žele da ovo izazovno starosno doba ispune osnaživanjem svojih kapaciteta kako bi doprinijeli postizanju sopstvenih ciljeva da se prijave za učešće na projektu „SEVstrani mladi (Socio-emocionalne vještine)“ kojim želimo da istaknemo važnost razvoja socio-emocionalnih vještina kod mladih ljudi.

Projekat će započeti dvodnevnom obukom vršnjačkih edukatora. Mladi, odnosno milenijalci i generacija Z, kojoj pripadaš, su polako postali nova radna snaga, i sa sobom su unijeli mnogo promjena u poslovnu kulturu i procese. Ono što ove dvije generacije čini posebnim jeste da su obje pripadnice digitalnog doba odnosno digitalne transformacije koja je pored svih pozitivnih efekata, imala i negativne uticaje na mlade i na njihovo ponašanje. To podrazumijevapovlačenje u virtuelni svijet, opsjednutost tehnologijom, što vodi pasivnosti i sve manjoj uključenosti u “stvarni” život u zajednici.

Zbog toga je razvijanje, unapređivanje i promocija socio-emocionalnih vještina kod mladih neophodna i poželjna. One su povezane sa akademskim uspjehom, karijerom ali i sveukupnim životnim uspjehom. Dvodnevna obuka, kojom će realizacija projekta otpočeti, će doprinijeti tvom trudu da postaviš ispravne ciljeve, ali ih i ispuniš. Pomoći će ti da gledaš stvari iz druge perspektive, što je često ključ za donošenje dobrih odluka. Pomoći će ti i da spoznaš dio sebe koji nisi poznavao/la, što je ponekad najvažniji korak za dostizanje uspjeha! S obzirom da se nalaziš u procesu tranzicije u odraslo doba, koje je ispunjeno mnogim izazovima, ova obuka će ti pomoći da stekneš vještine koje će doprinijeti tvom osamostaljivanju, ali ti i omogućiti da pružiš podršku svojim vršnjacima!

To ćeš moći da uradišu okviru daljih projektnih aktivnosti, poput edukativnih radionica, sprovođenja istraživanjana temu razvijenosti socio-emocionalnih vještina među mladim ljudima širom Crne Gore kao i učešća u promotivnim projektnim aktivnostima, piše u saopštenju ADP ZID-a.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još