SDP neće učestvovati na lokalnim izborima

 SDP neće učestvovati na lokalnim izborima

OO SDP CG HN, na sjednici održanoj 10.04.2021. god. donio je odluku da ne učestvuje na predstojećim lokanim izborima koji se u Herceg Novom održavaju 9.05.2021, obzirom na sveukupnu epidemiološku situaciju u našoj državi i našoj opštini, procijenili smo da bi rizik po zdravlje naših sugrađana izborne aktivnosti značajno povećale.

Iskustva vezana za zdravstvenu situaciju u Nikšiću, nakon upravo završenih izbora, to jasno potvrđuju. Mada se stiče utisak da broj zaraženih, u ovom momentu opada, broj teško oboljelih i umrlih naših građana svakim danom je sve veći. Najodgovorniji u našoj državi, trebali bi odgovornije i ozbiljnije da reaguju jer je valjda konačno svakom jasno, da je ovo pravi rat sa jednim opakim neprijateljem sa posljedicama koje još niko ni ne naslućuje.

Mi nemamo pravo da ugrožavamo živote naših sugrađana na bilo koji način. Nemamo pravo ni da ugrožavamo ni predstojeću turističku sezonu, od koje životno zavise mnogi naši sugrađani, a izborne aktivnosti sigurno neće popraviti epidemiološku situaciju, već naprotiv, ozbiljno je usložiti. Još 30.03. klub poslanika sdp-albanska koalicija “jednoglasno” je od predsjednika Skupštine Crne Gore tražio zakazivanje hitne sjednice kolegijuma Skupštine Crne Gore na temu aktuelne zdravstvene situacije u zemlji i kako će se održavanje zakazanih lokalnih izbora odraziti na tu situaciju. Nemamo informaciju da je došlo do zakazivanja tražene sjednice.
Smatramo da je bilo optimalno, sigurni smo korisno rješenje, da se izbori odlože za jesen, kada će biti održani lokalni izbori u još četiri opštine u Crnoj Gori.

Iz neformalnih kontakata, stekli smo utisak da ostale partije nijesu dovoljno zainteresovane za odlaganje izbora.

Ovu odluku nijesmo lako donijeli, posebno zbog kontinuiteta uspješnih rezultata na prethodnim izborima. Presudno za njeno donošenje je bila podrška naših članova i simpatizera, kojima je svoje i zdravlje svojih sugrađana važnije od glasova.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još