Regionalni vodovod privodi kraju radove u Tivtu na pripajanju Herceg Novog

 Regionalni vodovod privodi kraju radove u Tivtu na pripajanju Herceg Novog

Foto Regionalni vodovod

Kraju radova na pripajanju Herceg Novog na Regionalni vodovod raduju se mnogi. Novljani jer će imati nesmetano snabdijevanje vodom, mještani Seljanova i Donje Lastve jer će konačno mehanizacija napustiti magistralu i trotoar kao i priobalni dio koji je dijelom devastiran, i vozači,korisnici magistrale, jer neće biti zastoja. Rokovi za završetak tog projekta pomjeran je nekoliko puta. Prema posljednjoj informaciji, ukoliko vremenski uslovi dozvole, posao će biti završen 29. decembra.

Izvršni direktor preduzeća doo „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić, rekao je boraveći u Tivtu da je do sada završeno 98 odsto planiranog posla, te najavio da će nakon saniranog puta popraviti trotoar do 5. januara naredne godine.

To što je građevinski šut odlagan na lokaciji nekadašnjeg poljoprivrednog dobra u blizini Aerodroma Tivat, Jevrić je objasnio:

-Izvođač radova je bio dužan sa Opštinom definisati lokaciju deponovanja ovog materijala, što nije bilo moguće imajući u vidu da Tivat ne posjeduje deponiju za odlaganje građevinskog otpada. Investitor – Regionalni vodovod je preuzeo obavezu da naloži izvođaču radova sanaciju lokacije na poljoprivrednom dobru. Zemlja će biti transportovana na za to predviđenu deponiju, o čemu će Opština Tivat biti obavještena“, istakao je Jevrić.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još