Radnici HTP Boka traže da Vlada raskine ugovor sa „Vektra Bokom“

 Radnici  HTP Boka traže da Vlada raskine ugovor sa „Vektra Bokom“

Bivši i sadašnji radnici HTP Boka, odnosno VEKTRA Boke tražiće od Vlade raskid kupoprodajnog ugovora sa VEKTRA Bokom, s obzirom da im kompanija duguje 16 plata, a na račun VEKTRA Boke nije vraćen novac od prodaje dijela imovine u iznosu od oko 5 miliona eura. Ta sredstva nakon prodaje imovine „posuđena“su firmi VEKTRA Investments. Trebalo je da budu vraćena Vektra Boki i plaćena potraživanja radnicima do 7. februara ove godine. Međutim, to do danas nije učinjeno, saopštili su novinarima pravni zastupnik, advokat Jovan Pejović, jedan od radnika Vojin Miljanić i bivša zaposlena u HTP Boka, Maja Pajević.

Istekao je rok za isplatu priznatih potraživanja, pare nijesu vraćane pa se 20-tak radnka obraća javnosti, specijalnom tužiocu i Vladi zbog raskida ugovora, pojašnjava Pejović. Nepriznata potraživanja zapravo su potvrđena sudskim presudama Specijalnog i Višeg suda u Podgorici:

„Mi smo blokirali račun, ali je problem isti. Da je Brković vratio 5 miliona, naplatili bismo priznata i nepriznata potraživanja. Ne tražimo podršku protiv redovnih sudova, jer sude po zakonu i priznali su potraživanja radnika po Zakonu. Problem je kriminal kada neko ima pravo upravljanja, jer ima većinski paket akcija, a on prodaje imovinu i prisvoji“, kazao je Pejović.

Podsjetio je da su vlasnik Dragan Brković i njegov sin, dvojica od tri člana Odbora direktora Vektra Boke koji, kako kaže, nijesu mogli izglasati da uzimaju novac akcionarskog društva radi njihove privatne firme. Zbog toga Vlada treba da raskine kupoprodajni ugovor, a specijalno tužilaštvo da to procesuira.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još