Protest „Za našu djecu“ – Plišance donosili i najmlađi

 Protest „Za našu djecu“ – Plišance donosili i najmlađi

U više gradova Crne Gore, među kojima i u Herceg Novom, organizovan je mirni protest građana protiv nezaštićenosti djece. Motiv protesta je bio obljuba devetogodišnje djevojčice u Podgorici od prije nekoliko dana.

Protest je organizovan putem društvenih mreža a na trgu Nikole Đurkovića okupila se manja grupa roditelja sa djecom i građana.

Glavni uslov za učesnike bio je da ponesu po jednu plišanu igračku koju će odložiti na Trgu zajedno sa porukama bijesa, zabrinutosti, podrške žrtvama, roditeljima, ljutnje. Na stepenište ispod Sat kule, plišance su ostavljala i djeca.

U pozivu na protest, organizatori navode da se protestima zahtijeva da nadležni naprave registar osuđenih za pedofiliju, da se uvedu strože kazne za ova krivična djela, omogući sistemska podrška žrtvama i porodicama, kao i nadzor prestupnika. Insistirali su i da političari nikako ne prisustvuju protestima čak ni u svojstvu građana, te im je poručeno da rješavaju probleme tamo gdje treba a poene neće dobijati preko ovog događaja.

Skup su nadgledali pripadnici MUP-a a protekao je uz poštovanje epidemioloških mjera.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još