Protest „Za našu djecu“ danas u 16 časova na glavnom gradskom trgu

 Protest „Za našu djecu“ danas u 16 časova na glavnom gradskom trgu

U Herceg Novom je za danas na Trgu Nikole Đurkovića, zakazano okupljanje svih koji žele da iskažu protest zbog neadekvatne zaštite djece, a učesnici treba sa sobom da ponesu plišanu igračku, navodi se u objavi koja kruži društvenim mrežama. Na taj način, Herceg Novi se pridružuje Podgorici i drugim gradovima koji iskazuju protest jer su djeca nezaštićena od pedofila, a sve u svjetlu posljednjeg slučaja obljube maloljetnika koju je počinio komunalni policajac iz Nikšića.

Okupljanju u Herceg Novom najavljeno je za 16 časova.

U objavi grupe građana iz Podgorice navodi se:

“Nas nekoliko građana izrazilo je želju da izađe sa porukama da se đeca zaštite od pedofila, silovatelja, da se pooštre zakoni, da se napravi registar pedofila, da se pravi blagi pritisak na institucije, da se i peticija potpiše ako treba, da ćemo svakih 10 dana u 16:30 h izlaziti sa istim zahtjevom, na istom mjestu, jer ne želimo više da budemo taoci straha, ludila i gluposti i hoćemo konkretne promjene po pitanju ovih stvari”, navodi se u objavi koja kruži društvenim mrežama.

Uslov koji imaju je da svaki građanin koji dolazi da podrži skup, ponese plišanu igračku, koje bi ostale na Trgu zajedno sa porukama bijesa, zabrinutosti, podrške žrtvama, roditeljima, ljutnje, ali ne i psovkama.

Skup nije prijavljen, a trajaće 30 minuta u tišini. Takođe mole sve koji budu dolazili da dođu sa maskom, da poštuju distancu”, navode na društvenim mrežama.
Skreću pažnju političkim akterima da ne prisustvuju događaju, čak ni kao građani.

“Oni neka rješavaju probleme tamo gdje treba. Poene neće dobijati preko ovog događaja”, zaključuje se u objavi.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još