Promocija turističke privrede kroz ekološku zaštitu

 Promocija turističke privrede kroz ekološku zaštitu

Foto: Bella Boka

Na onlajn konferenciji Strategije Evropske unije za Jadransko-jonski region (EUSAIR) posvećenoj održivim rješenjima u turizmu govorio je i Rikardo Boneti izvršni direktor kompanije Bella Boka. On je kazao da su održiva i pametna mobilnost ključne za ekološku (zelenu) budućnost, saopštili su iz te kompanije.

Boneti je podsjetio da je Bella Boka, kroz projekat javnog transporta ekološkim brodovima u Boki, osim prevoza putnika, ima i električnu brodicu za čišćenje zaliva od plastičnog otpada.

“Planirano je da ta brodica zaliv čisti tokom dva najfrekventnija mjeseca u sezoni. U pilot fazi projekta za oko dva mjeseca prevezli smo više od pet hiljada putnika našim ekološkim brodovima, a kada potpuno sprovedemo projekat godišnje možemo prevesti i više od pola miliona putnika. Održivi vodeni transport je projekat koji brine o životnoj sredini, ali naš projekat želimo takođe da iskoristimo kao jedinstven način doživljaja najljepšeg dijela crnogorske obale”, poručio je Boneti.

Nakon dvije godine od početne, pilot faze projekta, i uprkos činjenici da je prošla turistička sezona propala, Bella Boka je i dalje posvećena promovisanju ovog tipa transporta koji može pomoći Crnoj Gori. Time, kako kažu iz kompanije,. promovišu ideju ekološke države jer štiti životnu sredinu i dodatno promoviše turističku ponudu.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još