Privredna komora dala podršku turističkim poslenicima

 Privredna komora dala podršku turističkim poslenicima

Turistički poslenici iskazali su podršku najnovijim Vladinim mjerama za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa usmjerenim ka građanima i privredi, uz ocjenu da će doprinijeti očuvanju likvidnosti, radnih mjesta, kao i oporavku i rastu poslovne aktivnosti. Apeluju da se poslovnim subjektima koji su ušli u reprogram obaveza otklone prepreke da koriste benefite podrške. To je saopšteno na sjednici Odbora turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore.

Na sjednici je zaključeno da se donošenjem četvrtog paketa mjera podrške u velikoj mjeri izašlo u susret zahtjevima privrede, te da je usmjeren na očuvanje likvidnosti, radnih mjesta, kao i oporavak i rast poslovne aktivnosti.

– Posebno važnim smatramo nastavak subvencija na zarade, povećanje njihovog iznosa, odlaganje poreza i doprinosa na zarade i podršku novom zapošljavanju, kao i nastavak podrške privredi u dijelu kredita IRF-a i poslovnih banaka – saopštio je predsjednik Odbora Ranko Jovović.

Jovović je pozvao da se implementiraju kratkoročne i realizuju dugoročne mjere iz trećeg paketa koje imaju razvojni karakter i posebno su značajne za diverzifikaciju crnogorske privrede. Donosioci odluka u narednom periodu bi trebalo da razmotre mogućnost smanjenja opterećenja po osnovu rada (doprinosa), čime bi se uticalo na povećanje zarada zaposlenih i oslobađanje sredstava poslodavcima za potencijalna nova zapošljavanja i investicije.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još