Predsjednik države čestitao Vaskrs

 Predsjednik države čestitao Vaskrs

Foto: Kabinet Predsjednika CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa uputio je čestitku sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori uz želje da praznične dane proslave u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa svojim porodicama, dragim osobama i prijateljima.

„Vaskrs je praznik koji vjekovima donosi svjetlost vjere, novog početka, nade i ljubavi. Ujedinjuje nas oko tradicionalnih, duhovnih i moralnih vrijednosti pravde, razumijevanja i zajedništva, koje su bliske svim ljudima, bez obzira na njihovo duhovno i svjetovno opredjeljenje, koje predstavljaju nesalomivi duhovni stožer i trajni imenitelj kosmopolitskog karaktera crnogorskog drustva“, naveo je Đukanović u čestitki.

Poruke velikog praznika Hristovog vaskrsenja, kako je kazao, podsjećaju nas da je u dubokim istorijskim brazdama crnogorskog društva kroz njegovo vjekovno čojsko suprostavljanje tolikim nepravdama i nasilju nad sopstvenim identitetom, začet i iznjedren neprolazni plod našeg vječnog građanskog i državnog dostojanstva, našeg nepokolebljivog opredjeljenja njegovom očuvanju i snage našeg zajedništva i odlučnosti da se suočimo sa svim savremenim i budućim izazovima.

„Neka nam i predstojeći sveti dani budu podstrek za odlučnije i odgovornije djelovanje na izgradnji otvorenog i tolerantnog društva, srećnih i slobodnih ljudi koji svoje životne izbore temelje na znanju, sposobnosti i inventivnosti, društva utemeljenog na moralnim i etičkim načelima, kome je u prvom planu briga za dobrobit i dostojanstvo čovjeka i naše Crne Gore“, naveo je crnogorski predsjednik.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još