Poreska uprava:Sistem fiskalizacije u potpunosti funkcioniše

 Poreska uprava:Sistem fiskalizacije u potpunosti funkcioniše

Ilustracija

Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga u primjeni je od početka godine, a u toku prvog dana preko sistema Elektronske fiskalizacije evidentirano je 3.201 račun. Ukupan prijavljeni promet je 9.989 eura, saopšteno je iz Poreske uprave.

Sistem je u potpunosti funkcionalan, a proces fiskalizacije računa traje manje od šestine sekunde, navodi se na Tviter nalogu PU.

Do sada je registrovano 186 poreskih obveznika, 141 poslovna jedinica, 354 operatora, po 32 proizvođača i održavaoca softvera, 27 verzija softvera i 54 elektronska naplatna uređaja. Prve fiskalizovane račune poslalo preduzeće Monteput.

Postupak elektronske fiskalizacije podrazumijeva posjedovanje digitalnog certifikata izdatog od strane certifikacionih tijela u Crnoj Gori, stalne internet veze i adekvatnog softverskog rješenja poreski obveznici, a u ponudi na crnogorskom tržištu nalaze se različita rješenja kako bi poreski obveznici obezbijedili potrebne preduslove po što ekonomičnijim uslovima u zavisnosti od potreba i mogućnosti istih.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još