Ponovo dozvoljene posjete Domu starih u Risnu

 Ponovo dozvoljene posjete Domu starih u Risnu

Foto: domstarihrisan.me

Od juče (ponedjeljak 20.09.) ponovo su dozvoljene posjete stanarima JU Dom starih „Grabovac“, po preporukama IZJZ Crne Gore. – saopšteno je iz te institucije.

Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 časova uz obaveznu najavu i tačno određenom terminu.

Omogućene su posjete korisnicima ukoliko posjetilac ima:

– dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije a ne više od 180 dana.

– negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h

– dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 180 dana.

Omogućene su posjete korisnicima u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja te se organizuju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od 2 metra između svih osoba. 

Posjetioci imaju obavezu cijelo vrijeme da nose masku i da se pridržavaju drugih mjera zaštite(dezinfekcija ruku i sl.).

Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga . Posjete su ograničenog trajanja i organizuju se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

Posjete su dozvoljene isključivo pojedincima/kama uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme ( hirurška maska ) uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove.

Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 časova na sledeće brojeve telefona:

Odjeljnje gerijatrije (H paviljon) 067 149 006

Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 149 003

Odjeljnje palijativne njege i odjeljenje demencije 067 149 004

Iz Doma mole sve da poštuju termine i obavezu nošenja zaštitne opreme, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 – orginal potvrda na uvid).

Izvor: domstarihrisan.me

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još