Polumaturanti od danas polažu eksternu maturu

 Polumaturanti od danas polažu eksternu maturu

Foto: ilustracija

Počev od danas, naredna tri dana polumaturanti će polagati eksterne ispite iz Crnogorsko srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, matematike i iz izbornog predmeta tako da je zbog toga u novskim školama nastava za ostale učenike organizovana u skladu sa naredbama nadležnih ministarstava i prostornim uslovima kojima škole raspolažu.

Eksterna provjera znanja počinje sutra u 12 sati za sve u Crnoj Gori. Dok su polumaturanti u školi, ostali učenici ne smiju biti u ustanovi a iz novskih osnovnih škola kažu da je sve spremno, organzovano i obilježeno prema uputstvima.

U školama „Orjenski bataljon“ i „Ilija Kišić“ nastava će biti redovna za učenike od 1. do 5. razreda, dok će učenici 6., 7. i 8. razreda nastavu pohađati on-line.

Što se tiče OŠ „Milan Vuković“ učenici prve smjene idu redovno u školu, oni u drugoj imaće dva časa, do 11:30 dok će treća smjena od 13:30 imati časove po uobičajenom rasporedu.

U OŠ „Dašo Pavičić“ svi đaci od 1. do 8. razreda, pohađaju on-line nastavu.

Svoje znanje iz CSBH jezika i književnosti sutra će pokazati 77 polumaturanata OŠ „Milan Vuković“, 48 iz OŠ „Ilija KIšić“, 154 iz OŠ „Dašo Pavičić“.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još