DAN GRADA U SJENCI PANDEMIJE ALI I NAJAVI VELIKIH PLANOVA

 DAN GRADA U SJENCI PANDEMIJE ALI I NAJAVI VELIKIH PLANOVA

Povodom 28. oktobra – Dana grada i 76 godina oslobođenja Herceg Novog, u adaptiranom Domu kulture u Bijeloj, odžana jesvečana sjednica SO Herceg Novi. Predsjednik Opštine, Stevan Katić najavio je nove investicije.

-Očekujemo da u prvoj polovini 2021. godine Herceg Novi dobije prvu javnu podzemnu garažu sa oko 200 parking mjesta i novi trg, na prostoru ispred zgrade Opštine Herceg Novi. Od samog početka izgradnje objekta, vrijednog oko četiri miliona eura, ovaj projekat predstavlja potvrdu da aktuelna lokalna uprava ima kapacitet za realizaciju velikih infrastrukturnih investicija- istakao je Katić.

Važni gradski projekti u narednoj godini su i početak gradnje autobuske stanice u Igalu kao i putna i vodovodna infrastruktura na Luštici.

-Nakon završetka izrade glavnih projekata, moći ćemo da krenemo u raspisivanje tendera za realizaciju ovih višemilionskih ulaganja. Riječ je o generacijskim projektima, čiji će efekat na razvoj poluostrva i kvalitet života na njemu biti istorijski- naglasio je Katić i istakao da su u Opštini posvećeni izgradnji puteva ili rasvjete u novskim selima i zaseocima, pa će, obećao je prvi čovjek grada, nastaviti da marljivo uređuju i obnavljaju lokalne putne mreže, javnu rasvjetu i vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu i druge objekte u gradu. Za narednu godinu predsjednik opštine najavio je i otvaranje novog objekta Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, a obećao je da neće biti zapostavljena ni kultura, pa će u narednoj godini raditi na rekonstrukciji doma Gradske muzike na Karači, uređenju Kuće Iva Andrića i Njegoševe škole.

Za predsjednika Katića, demokratska smjena vlasti u Crnoj Gori je odraz trijumfalne volje naroda.

-Optimista sam da će snaga promjena koja je zahvatila Crnu Goru značiti bolje sjutra za Herceg Novi. Smatram da uz podršku nove državne vlasti možemo riješiti brojna pitanja koja već decenijama guše razvoj našeg grada, a na državnom nivou nije bilo volje i želje za bavljenje tim temama. Insistiraćemo i tražićemo od nove Vlade Crne Gore da se posveti rješavanju pitanja svih propalih privatizacija u našoj Opštini, sa posebnim akcentom na Bolnicu Meljine i Vektra Boku. Podnijećemo inicijativu u vezi sa decentralizacijom Morskog dobra, jer želimo da se obala vrati na upravljanje primorskim opštinama- naglasio je Katić, ističući da posebno očekuje da će nova Vlada prekinuti maćehinski odnos prema Herceg Novom.

Na svečanoj sjednici predsjednik Katić uručio je Oktobarsku nagradu dr Relji Živojnoviću,koji je još jednom pokazao humanost, tako što je novčani iznos nagrade donirao za tri ugrožene porodice.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još