Počela obnova trotoara u ul. Orjenski Bataljon

 Počela obnova trotoara u ul. Orjenski Bataljon

Foto: Služba za informisanje OHN

Otpočeli su radovi Radovi na adaptaciji trotoara u ulici Orjenskog bataljona i trajaće narednih mjesec dana.

-Ovaj projekat se izvodi u tri faze koje će ići jedna za drugom i neće biti prekida između. Kada sve bude gotovo, novi trotoar će pješacima obezbijediti veću sigurnost i bezbjednost. Ovo je bilo jedno od rizičnih saobraćajnih mjesta koje ćemo popraviti i sanirati. – kaže Boro Lučić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada.

Kako je pojasnio Lučić, zbog specifičnosti lokacije i stanja na terenu, radovi na ovoj trasi su podijeljeni u tri segmenta.

Foto: Služba za informisanje OHN

Prvi segment adaptacije trotoara u Orjenskog bataljona obuhvata dio od uzbrdice do raskrsnice sa Banjalučkom ulicom dužine 95 m. Na tom dijelu biće uklonjene postojeće ploče trotoara i ivičnjaci, a novi će biti nivelisani u nivou ulice. Biće saniran i odvaljeni dio trotoara na raskrsnici sa Banjalučkom i na tom mjestu postavljena nova ograda.

Drugi segment obuhvata dio od raskrsnice sa Banjalučkom ulicom do stepeništa u naselju Crveni krst dužine 87 m koja je u nešto boljem stanju. Na tom mjestu stari ivičnjaci će biti zamijenjeni novim visočije postavljenim a uradiće se i nova ploča trotoara.

Treći segment uređenja je od stepeništa do marketa IDEA koji će biti djelimično saniran tako što će se postaviti novi ivičnjaci i ploče trotoara a biće prefarbana i ograda.

Radove vrijedne nepunih 30 hiljada eura finansira Opština Herceg Novi, a izvodi kompanija „Role inženjering” prema projektu adaptacije koji je uradila Agencija za izgradnju i razvoj grada.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još