„Pismo mom drugu“ – podrška mališanima oboljelim od kancera

 „Pismo mom drugu“ – podrška mališanima oboljelim od kancera

Foto: Facebook NVO Fenix

Udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera “ Fenix Crna Gora” uz podršku Fonda za aktivno građanstvo – FAKT realizuje projekat „Pismo mom drugu“. – objavila je ta NVO na svom Facebook nalogu.

Ključni cilj je podsticaj razvoja zajednice kroz naglašavanje solidarnosti, podrške, i donošenja pozitivnih promjena, koje imaju potencijal da budu trajne i inspirišu nove, uvođenjem i sprovođenjem servisa podrške i pokreta mladih aktivista „Pismo mom drugu“.

Projekat u potpunosti podstiče dobrovoljno učešće i rad jer svoje aktivnosti usmjerava na dobrovoljno učešće djece, mladih, kadra u školama.Znajući da djeca nemaju dovoljno informacija o bolesti i o tome šta prolaze njihovi drugari dok se liječe, pripremili smo brošuru u kojoj smo kroz ilustracije i tekst ispričali priče o djeci koja su na liječenju.

Ovaj vodič je podijeljen svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori sa ciljem da kroz projekat “Pismo mom drugu”, djeca zaista i napišu pismo podrške za vrijeme bolesti svojim drugarima. – navodi se u objavi.

Brošura se može preuzeti u PDF formatu na sajtu NVO Fenix.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još