Oživjelo gradilište hotela Žager u Bijeloj

 Oživjelo gradilište hotela Žager u Bijeloj

Foto: portalnovi.me

Gradilište nedovršenog  hotela na lokalitetu Žager u Bijeloj nakon dvogodišnje pauze opet je aktivno. To posebno raduje mještane  koji se nadaju da će hotel, na površini od 15.000 kvadrata, oživjeti  taj dio obale. Nakon riješenog spora oko trafostanice stigla je saglasnost za dogradnju još dva sprata smještajnog dijela hotela uz magistralu. Nadaju se da će uskoro biti riješen spor sa Ministartsvom rada i socijalnog staranja oko parcele uz hotel, koja  je katstarski data na korišćenje Dječijem domu “Mladost” iz Bijele.

Ukrajinski investitor Roman Denkovič, je prije skoro sedam godina dobio dozvolu za gradnju luksuznog hotela sa 70 soba i apartmana. Nadao se prvim gostima još prije tri godine. Uprkos tome što je Vlada Crne Gore, prije godinu, hotel Žager proglasila investicijom od značaja za državu, investitor još čeka saglasnost za spornu parcelu uz hotel..Ranije je navljeno da bi od momenta dobijanja tog papira, hotel mogao biti završen za 18 mjeseci.

Foto:portalnovi.me

Odgovor  Direkcije za imovinu i zastupanje Opštine Herceg Novi, našem Portalu:

Opština Herceg Novi je pokrenula postupak i pribavila UT-uslove, te pokrenula postupak dobijanja građevinske dozvole za izgradnju pomenute saobraćajnice, koji je prekinut do rješavanja imovinsko pravnih odnosa.

Opština Herceg Novi se prvi put još 2017.godine obratila Ministarstvu finansija pozivajući se na odredbe  Zakona o državnoj imovini, radi prenosa prava raspolaganja na kat.parc. 1571 k.o.Bijela bez naknade, radi ostvarivanja javnog interesa i izgradnje javne saobraćajnice. Navedeni zahtjev je odbijen zbog negativnog mišljenja Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Opština Herceg Novi je 2018.godine ponovo podnijela zahtjev za prenos prava raspolaganja radi sprovođenja važećeg planskog dokumenta za potrebe rekonstrukcije saobraćajnice koja će služiti ne samo planiranom hotelu sa 5 zvjezdica (za koji je nadležno Ministarstvo već 2014.godine izdalo dozvolu), već će povezivati magistralni put sa priobalnom saobraćajnicom u Bijeloj. Navedeni zahtjev je u toku pred Ministarstvom finansija.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još