Otvoreno 16 turističkih infobiro punktova

 Otvoreno 16 turističkih infobiro punktova

Turistička organizacija Herceg Novi otvorila je za ovu sezonu 16 punktova odnosno Infobiroa u kojima izdavaoci smještaja mogu prijavljivati goste. Dva Infobiroa otvorena su u Portonovom i Lazure kompleksu, a dva na Rosama i Žanjicama.

“Svaki izdavalac privatnog smještaja zakonski je obavezan da prijavi goste, a troškovi boravišne takse su obaveza koja ide na teret turiste. Stoga Turistička organizacija Herceg Novi apeluje na izdavaoce da uredno prijave goste u nekom od Turističko informativnih biroa ili putem tokena. Turistička inspekcija intenzivirala je rad na terenu radi što efikasnijeg kontrolisanja prijave gostiju, pa će u narednom periodu biti pojačana kontrola naplate boravišne takse”, saopšteno je iz TOHN.

Preko 13 hiljada registrovanih gostiju u gradu, slike su koje govore da je turistička sezona počela u onom obimu kako se i prognoziralo u protekla dva mjeseca.To je procentualno 60 odsto od broja gostiju iz istog perioda 2019. godine. Promotivne aktivnosti prethodne godine bile su usmjerene na digitalni marketing. Sada su mahom fokusirane na postsezonu u nadi da će i taj period biti uspješan kao ovaj sada kada su prognozirali 60-70 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još