Otvoren novi Trg i podzemna garaža

 Otvoren novi Trg i podzemna garaža

Uz intoniranje državne himne i kulturno umjetnički program, predsjednik Opštine Herceg Novog Stevan Katić svečano je otvorio novi plato i javnu garažu ispred zgrade Opštine koji se prostiru na više od 6700 metara kvadratnih. Javna garaža je, umjesto prvobitno planiranih 125, dobila 180 parking mjesta, uz osam rezervisanih za lica sa invaliditetom.

Vrijednost izgradnje ovog velelepnog objekta započetog u martu 2020. godine koštala je građane Herceg Novog 3,9 miliona eura, a dobijen je jedan izuzetno reprezentativan objekat koji ne narušava urbanističku cijelinu i u mnogome doprinosi kvalitetu života u centru grada, prenosi Mediabiro.

Katić je kazao da je prostor ispred Opštine Herceg Novi, koji je do prije dvije godine bio nedovoljno iskorišćen i simbolizovao neko drugo, prošlo vrijeme te da je konačno postao funkcionalan i dobio moderno ruho, kakvo priliči gradu koji se ubrzano kreće putem razvoja.

“Ovaj objekat, koji je ujedno jedna od najvećih investicija u posljednjih 30 godina finansirana direktno preko budžeta Opštine, simboliše ambiciju i težnju da podignemo standard i kvalitet života u Herceg Novom. On predstavlja profesionalizam i uspjeh, ali i hrabrost. U ekonomski najtežem periodu 21. vijeka, ne samo u Crnoj Gori već i u cijelom svijetu, učinili smo gotovo nemoguće – nismo zapostavili potrebe građana i gostiju Herceg Novog, niti zanemarili težnju za opštim napretkom i boljitkom.

Pokazali smo da uz stručnost i posvećenost zajedno možemo realizovati projekte od višedecenijskog značaja, u korist svih vas koji živite ovdje ili posjećujete Herceg Novi, a u čijim će benefitima uživati mnoge generacije za nama”, kazao je on.

Istakao je da će javna garaža biti od koristi svima – olakšaće pristup i boravak u centru grada, bilo da ste mještanin ili posjetilac Herceg Novog. U velikoj mjeri biće rasterećen mirujući saobraćaj, vrijeme traženja parkinga biće skraćeno, što će omogućiti veću mobilnost građana – već od sjutra.

“Uvjeren sam da će ovaj plato biti mjesto okupljanja, druženja i
razmjene iskustava, mjesto na kojem ćemo vidjeti mnoge kulturne programe i događaje od važnosti za grad. Oplemenjena maslinom, magnolijom i mediteranskim borom, kao i raznovrsnim zelenilom, vjerujem da će, kako vrijeme bude prolazilo, estetska vrijednost ove lokacije rasti, a mi biti svjedoci stvaranja nove vizure centra grada. Na ovom platou nastaće neke od najljepših uspomena, sentimentalno i vizuelno, kako za vas koji živite ovdje, tako i za sve one koji budu boravili u našem gradu”, poručuje Katić.

Zahvalio je glavnom izvođaču radova, kompaniji Briv Construction, koji su, kaže, zajedno sa svim ostalim podizvođačima za realativno kratko vrijeme završili ovaj objekat, i time se pokazali kao izuzetno kvalitetni partneri Opštine Herceg Novi.

“Isto tako zahvalnost dugujemo i glavnom projektantu, gospodinu Branislavu Gregoviću koji je uradio ovaj izuzetan projekat, kao i nadzornom organu Institutu za građevinarstvo, na čelu sa našim sugrađaninom prof. dr Duškom Lučićem, koji su ispratili i nadzirali radove od samog početka. Zahvaljujem i svim mojim saradnicima, kao i komunalnim preduzećima, koji su dali svoj puni doprinos u realizaciji ove investicije, a posebno Vladu Velašu i Batu Vidakoviću, koji su dinamiku radova i sve ostale procedure pratili na dnevnom nivou ispred investitora Opštine Herceg Novi. Naglasiću i da ovaj projekat predstavlja početak novog investicionog ciklusa. Želimo da gradimo, stvaramo i omogućimo nove prilike, da pozitivno utičemo na sve sfere života u Herceg Novom – infrastrukturno, kulturno i ekonomski”, ističe
Katić.

Herceg Novi, smatra, zaslužuje da postane epicentar progresa cijele zemlje.

“Odlučni smo da realizacijom svakog novog projekta služimo na primjer u zemlji i šire. Na ovome nećemo stati, to je moje lično obećanje svim Novljankama i Novljanima. Drago mi je da se večerašnje svečano otvaranje javne garaže i platoa dešava upravo 13. jula, na Dan državnosti naše zemlje. Koristim priliku da svim građanima Crne Gore, u svoje lično i ime Opštine Herceg Novi, čestitam ovaj praznik, uz želju da slobodu koju danas imamo i osjećamo iskoristimo na najbolji mogući način – da radimo
i beskompromisno se borimo za bolje sjutra, da istrajemo u svakom izazovu, i konačno, ostavimo vrijedna djela po kojima će nas pokoljenja pamtiti”, zaključuje on.

Foto:mediabiro

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još