Osnovna škola „Orjenski bataljon“- nastavnik i sedam đaka u izolaciji, ostali su dobro

 Osnovna škola „Orjenski bataljon“- nastavnik i sedam đaka u izolaciji, ostali su dobro

Epidimiološka slika u zemlji se usložnjava pa je briga, posebno roditelja, za djecu koja idu u školu znatno veća. Nasuprot onima koji su se okupljali protestujući da djeca ne nose maske, ovi drugi su u brizi da li će i sa pojačanom zaštitom uspjeti da ih zaštite. Nekoliko đaka, od 1. do 4. razreda, ispred Osnovne škole „Orjesnki bataljon“ pitali smo da li im maske smetaju. Dobili smo odričan odgovor,  jer kako su nam veselo saopštili, u školi ne ostaju dugo.Tako misle i roditelji koji u dvorištu čekaju najmlađe.

U školi je situacija dobra, rekla nam je direktorica Jarmila Radović, ističući da imaju nastavnika koji je u samoizolaciji, jer je potvrđen virus, da se osjeća dobro i nastavu obavlja online.

-I sedam đaka je u samoizolaciji, jer je kod užih članova njihovih porodica potvrđena je kovid infekcija. To su djeca koja, inače, pohađaju nastavu on line, osim jednog učenika iz područne jedinice škole u Baošićima, koji je već sedmicu u izolaciji, a u njegovom razredu nije prijavljen više nijedan slučaj infekcije“, rekla nam je direktorica O.Š. “Orjenski bataljon” Jarmila Radović, napominjući da se đacima I zaposlenima redovno mjeri tjelesna temperature prilikom ulaska u zgradu.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još