Opštinski Crveni krst podijelio oko hiljadu paketa pomoći

 Opštinski Crveni krst podijelio oko hiljadu paketa pomoći

Crveni krst Crne Gore

Opštinska organizacija Crvenog  krsta Herceg Novi je od  marta do kraja maja podijelila pomoć za 850 porodica, uz podršku donacija nacionalne organizacije, privrednih subjekata i lokalne samouprave. U junu i julu penzionerima u stanju socijalne potrebe, koji nijesu bili obuhvaćeni donacijama tokom prvog talasa epidemije. podijelili su 150 paketa, kazala je za Portal Novi, sekretarka Opštinske organizacije Crvenog krsta Herceg Novi, Mira Krsmanović.

Foto:Crveni krst

-U drugoj polovini oktobra Crveni krst Crne Gore je donirao humanitarnu pomoć za 150 socijalno ugroženih porodica – hranu, higijenu i brašno ( za korisnike MOPa, djeci sa smetnjama u razvoju i licima koja su ostala bez posla, OSI i drugima koji su se obratili za pomoć ), kazala je Krsmanović, napominjući da su uz pomoć organizacije HELP podijelili pakete i za romsku populaciju.Uskoro očekuje novu donaciju HELP-a za 60 romskih porodica koju će dijeliti od Igala do Sutorine, kao i pomoć za djecu sa smetnjama u razvoju u Dnevnom centru i Dječijem domu Mladost u Bijeloj.

Foto:Crveni krst

Uprkos tome što je plan obilježavanja 145 godina od osnivanje Crvenog krsta u svijetu  i isto toliko u  Crnoj Gori, poremetila pandemija, iz nacionale organizacije najavljuju niz aktivnosti I podsjećaju na devet mjeseci unazad.

-Od 15. marta podijelili smo preko 67 hiljada paketa higijene i hrane za više od 50 hiljada porodica. Kroz 145 godina postojanja organizacije pokazalo se da su građani humani, ali da je važno da humanitarni rad traje tokom cijele godine.  Jedna od glavnih aktivnosti Crvenog krsta, u minulih periodu, osim distribucija humanitarne pomoći bila je i pružanje psiho-socijalne podrške, kazala je generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak, naglašavajući da su svim bebama rođenim u sedmici Crvenog krsta – od 29. novembra do 6. decembra obezbijedili pakete.

Crveni krst Crne Gore obilježava danas 145 godina- prvo smo nacionalno društvo te organizacije na Balkanu, a 22. u svijetu.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još