Opština i Dom zdravlja – zajednički apel na poštovanje mjera i odgovornost

 Opština i Dom zdravlja – zajednički apel na poštovanje mjera i odgovornost

Foto: Opština HN

Predsjednik Opštine, Stevan Katić i direktor Doma zdravlja, dr Goran Komar apeluju na građane da se tokom kovid pandemije ponašaju u skladu sa epidemiološkim mjerama i konkretnim uputstvima u pogledu ponašanja.

Kako navode, od presudne je važnosti da se kovid pacijenti i njihovi kontakti ponašaju odgovorno i u skladu sa uputstvima, koja su više puta isticana:

–    Kovid pacijenti, tačnije oni koji su oboljeli od kovid infekcije, nalaze se u obaveznoj kućnoj izolaciji.
–    Njihovi ukućani, takozvani kontakti, moraju izdržavati dvosedmičnu izolaciju i automatski se smatraju pozitivnim na kovid infekciju, iako ona nije laboratorijski dokazana.

Primijećeno je intenzivno kretanje osoba koje predstavljaju kontakte, dakle ukućana onih koji su kovid pozitivni, po gradu, brojnim gradskim ustanovama, pa čak i zgradi Doma zdravlja, što je nedopustivo, ističu Katić i Komar.

Jasno poručuju da osobe koje su kontakti kovid pacijenata u obavezi su da se pridržavaju mjera izolacije i ne mogu se slobodno kretati gradom i posjećivati ustanove.

Opština i Dom zdravlja će u saradnji sa MUP-om intenzivirati nadzor nad kovid pozitivnim pacijentima i podjednako njihovim kontaktima, kako bi uticali na ponašanje građana i osigurali poštovanje mjera, zaključuje se u apelu.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još