Opština Herceg Novi učestvovaće na Svjetskoj izložbi “Expo 2020 Dubai”

 Opština Herceg Novi učestvovaće na Svjetskoj izložbi “Expo 2020 Dubai”

Opština Herceg Novi učestvovaće na Svjetskoj izložbi “Expo 2020 Dubai”, koja će biti održana u periodu od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, pod krovnom temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ i koja obuhvata tri podteme: Mogućnost, Mobilnost i Održivost. Organizator Expo-a najavljuje da će privući preko 25 miliona posjetilaca, uz očekivanje da 20% od ukupnog broja posjetilaca budu direktni predstavnici biznis sektora,saopšteno je iz Opštine.

Fokus našeg predstavljanja na najvećoj svjetskoj izložbi biće turizam i investicije. Turistička ponuda našeg grada, zajedno sa ponudom Instituta „Dr Simo Milošević“, biće prezentovana u toku cijelog trajanja izložbe. “Expo 2020 Dubai” će biti prilika za iniciranje i realizaciju novih projekata i investicionih veza, čime će se ekonomska slika našeg grada dodatno poboljšati.

-Što se tiče investicija i lokalne privrede, ovom prilikom pozivam sve naše preduzetnike, privredna društva ali i sve naše sugrađane koji imaju pripremljene projekte u vidu gotovih biznis planova ili fizibiliti studija, validne planske dokumentacije i rješenih imovinsko-pravnih pitanja, zatim poslovne ideje i namjeru za dalji razvoj i proširenje djelatnosti, da iskoriste mogućnosti da svoje projekte, proizvode i usluge predstave pred 25 miliona posjetilaca. Paviljon Crne Gore će biti na raspolaganju za promociju proizvoda i usluga, poslovne razgovore i sastanke predstavnika Opštine Herceg Novi i privrednika sa fondovima, investitorima i kompanijama iz cijelog svijeta, kazao je savjetnik predsjednika Opštine, Nenad Vitomirović.

Naš grad zaslužuje mjesto među najboljima, te je nužno da se Herceg Novi pravilno integriše u globalnu turističku ponudu u post Kovid-19 periodu, predstavljajući našu kulturu, tradiciju, istoriju, kao i naš ogroman ljudski kapital. Opština Herceg Novi biće snažna podrška lokalnim privrednicima da unaprijede poslovanje i prošire se na nova tržišta, a investitorima da obezbijedi što bolje uslove poslovanja i poveže ih sa lokalnim kompanijama.

Poziv je otvoren do 31.08.2021. godine, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na 031 321 052, lokal 245, ili na mail nenad.vitomirovic@hercegnovi.me .

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još