Opština Herceg Novi-Telegram povodom smrti Zorana Živkovića: Odlazak čovjeka-institucije novske kulture

 Opština Herceg Novi-Telegram povodom smrti Zorana Živkovića: Odlazak čovjeka-institucije novske kulture

Foto: Služba za odnose s javnošću Opština HN

 

Zoran je bio čovjek-institucija novske kulture. Tokom godina rada na organizaciji Filmskog festivala Herceg Novi, Praznika mimoze, Zimskog salona, HAPS-a i mnogih drugih događaja uložio je u naš grad svoje bogato znanje, spretnost, energiju koja pokreće sve oko sebe, ljubav prema kulturi i prema ljudima.

Odlazak ovog doajena filmske umjetnosti osjetiće kinematografija cijele Crne Gore, a naročito novski Filmski festival. Zoran je nastavio rad Milana Žmukića i predstavljao jedan od stubova ove manifestacije od nacionalnog značaja.

Uvijek insistirajući na visokom kvalitetu i preciznosti, Zoran je dao je izuzetan doprinos uzdizanju kulturne scene Herceg Novog i filmske djelatnosti cijele naše zemlje.

Njegov profesionalni angažman bio je nerazdvojiv od onog ljudskog, pa je i u najtežim situacijama, koristeći svoju blagu narav i empatiju, podsticao toleranciju, dijalog i timski rad. Zbog toga je bio omiljen među kulturnim radnicima, stvaraocima i publikom.

Zoran Živković ostaće zapamćen kao profesionalac koji je služio kinematografiji, jedan od ambasadora kulture našeg grada, džentlmen prepoznatljive harizme sa kojim su rado i često radili renomirani umjetnici iz cijelog regiona i šire.

Saradnja sa Zoranom za nas je bila velika čast, zadovoljstvo i neprocjenjivo iskustvo.

Herceg Novi mu je vječno zahvalan za ljubav i bogatstvo koje nam je pružio.

Stevan Katić                                                                          Miloš Konjević

Predsjednik Opštine Herceg Novi          Predsjednik Direkcije Praznika mimoze

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još