Opština Herceg Novi: APEL GRAĐANIMA

 Opština Herceg Novi: APEL GRAĐANIMA

Nagli porast broja zaraženih u Herceg Novom iziskuje od svih građana da ozbiljno shvate i odgovorno se pridržavaju izrečenih mjera za suzbijanje virusa Covid-19.

Neophodno je da svaki pojedinac bude svjestan sopstvene odgovornosti za svoje, zdravlje svoje porodice i sugrađana, zbog čega još jednom apelujemo na sve građane da nose maske, održavaju higijenu ruku, poštuju fizičku distancu i sve naredbe koje se odnose na rad u uslovima pandemije, piše u saopštenju Služba za informisanje.
Opština Herceg Novi

-U našem gradu trenutno su  223 aktivna slučaja virusa Covid-19, a prije samo deset dana taj broj je bio devet puta manji, i jedan od najnižih u državi u odnosu na broj stanovnika. Tokom protekle dvije sedmice evidentan je značajan skok broja aktivnih slučajeva, pregleda u Covid ambulantama, kao i broj testiranih građana, što pokazuje ozbiljnost epidemiološke situacije u gradu i da postoji visok nivo lokalne transmisije infekcije.

Ako se nastavi ovakav trend obolijevanja, doći ćemo u situaciju da Herceg Novi bude zatvoren, medicinski radnici preopterećeni, a ambulante i bolnice bez kapaciteta da svima pruže adekvatno liječenje. Zato pozivamo građane da daju svoj doprinos i ne ignorišu mjere epidemiologa -navode u saopštenju.

U Herceg Novom je pooštrena kontrola poštovanja mjera za suzbijanje infekcije virusom Covid-19. Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora svakodnevno nadzire stanje na terenu, posebno kada su u pitanju nošenje zaštitnih maski, javni prevoz, rad ugostiteljskih objekata i trgovina.

Foto: Služba za osnose s javnošću Opština HN

Služba zaštite i spašavanja zadužena je za dezinfekciju javnih površina u najfrekventnijim dijelovima grada, što je dogovoreno da bude obavljano tokom noći, kada nema prolaznika. Tokom proteklog vikenda urađena je dezinfekcija glavnog gradskog trga, prostora oko zgrade Opštine i glavne Pošte, u dva navrata oko Doma zdravlja, kao i oko Centra bezbjednosti, Osnovne škole “Dašo Pavičić” i na trasi od semafora na Toploj do bolnice u Meljinama. Večeras slijedi dezinfekcija na prostoru Savine, oko Srednje škole i Osnovne škole “Milan Vuković”, a tokom narednih dana i u drugim dijelovima grada.

Kada je u pitanju situacija u lokalnoj upravi, tokom proteklih dana nije došlo do uvećanja broja pozitivnih slučajeva. U svim lokalnim preduzećima stanje je stabilno i ona svoje poslove obavljaju redovno.

U lokalnoj upravi, kao i u službama i preduzećima rad je prilagođen aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i pauziran je prijem stranaka, kako bi bila smanjena mogućnost širenja zaraze. Građani se upućuju da svoje zahtjeve i predloge dostavljaju mejlom ili putem telefona.

Građanski biro Opštine Herceg Novi radi sa strankama radnim danima od 08 do 13 sati, s tim što se posebno vodi računa o broju stranaka koje mogu biti primljene u službene prostorije, na način da istovremeno u prostoriji ne može biti više od dvije stranke.

Osim toga, svi građani mogu komunikaciju sa organima lokalne uprave ostvariti pozivom na brojeve telefona ili mejlom na adrese koje se nalaze na sajtu Opštine www.hercegnovi.me

Služba za informisanje
Opština Herceg Novi

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još