Opština donirala 10 računara novskoj Srednjoj školi

 Opština donirala 10 računara novskoj Srednjoj školi

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi donirao je deset računara SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ kako bi stvorili bolje uslove za rad i obrazovanje učenika, ali i rad nastavnika.

Na apel direktorice novske srednje škole Ljiljane Karanović da učenici rade na tehnički zastarjelim računarima i da im je na taj način onemogućeno da postignu nastavne ciljeve, Opština Herceg Novi je u kratkom periodu reagovala i donirala potrebne računare, kazala je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

-Ovo je mali korak, ali veliki za srednju školu. Riječ je o donaciji računara koji će doprinjeti da djeca unaprijede informatička znanja. Nastavljamo sa dobrom praksom – saradnjom sa upravama svih vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije hercegnovske opštine, kazala je Zambelić Pištalo.

Zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Opštinom Herceg Novi iskazala je direktorica škole Ljiljana Karanović i istakla da je veoma značajno što imaju volju da čuju potrebe i probleme i da ih zaista pokušaju riješiti.

-Sa radošću možemo da kažemo da smo dobili računare. Zadovoljstvo je obostrano, sa jedne strane Opštine Herceg Novi, odnosno Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, sa druge učenika i zaposlenih SMŠ „Ivan Goran Kovačić“. Dobili smo deset računara i to će svakako poboljšati kvalitet nastave. Ovim se ne rješava problem u potpunosti, ali je za početak veoma značajna pomoć, kazala je Karanović.

Sekretarka Zambelić Pištalo kazala je da treba raditi na poboljšanju uslova u kojima učenici stiču znanja, odnosno prosvjetni radnici rade. Objasnila je da se trude da uvijek reaguju brzo, te da ima dosta problema koje treba rješavati.

-Neki su zaista veliki i ne možemo ih rješavati bez podrške resornog ministarstva, ali uz sinhronizovanu aktivnost i dobru komunikaciju vjerujem da predstoje neki bolji dani za sve vaspitno-obrazovne jedinice, a posebno za srednju školu u kojoj ima dosta infrastrukturnih radova koje treba obaviti u narednom periodu, kazala je Zambelić-Pištalo.

Informatički kabinet danas su posjetili i potredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur i direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Aleksandar Kovačević, koji su djeci poželjeli uspješan rad uz pomoć nove računarske opreme.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još