Opšta bolnica Meljine dobila još jedan respirator,kupili polovno sanitetsko vozilo nedostaju ljekari

 Opšta bolnica Meljine dobila još jedan respirator,kupili polovno sanitetsko vozilo nedostaju ljekari

Foto:OB Meljine

Opštoj bolnici u Meljinama dostavljen je danas još jedan respirator iz Kliničkog centra Crne Gore. Prema riječima izvršne direktorice Olivere Elez, funkcionišu nesmetano.

– Među zaposlenma su dva medicinska radnika i jedan nemedicinski pozitivni na SARS-COV2, ali se svi nalaze na kućnom liječenju. Raspored smjena je prilagođen novim mjerama odnosno ograničenju kretanja nakon 19 h. OB Meljine dobar dio svog kadra popunjava sa konsultantima, te je pitanje koliko je to moguće i dalje održavati u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i nedostatka zdravstvenog kadra u CG i čitavoj regiji- istakla je dr Elez.

Minule sedmice u Bolnici je pegledano 187 pacijenata od kojih je 25 zadržano na bolničkom liječenju. Odrađeno je osam operacija, sedam porođaja i jedan carski rez.Dr Elez ističe da je u COVID ambulanti pregledano 15 pacijenata, od kojih su dva transportovana u OB Kotor, a jedan pacijent je preminuo u toku transporta.

Dobra vijest je da su zahvaljujući donacijama kupili polovno sanitetsko vozilo

– Ono svojim karakteristikama i opremom u potpunosti zadovoljava transport i rizičnih pacijenata. Sredstva za nabavku ovog vozila su značajan finansijski izdatak za Bolnicu Meljine, te smo se obratili sugrađanima za donaciju. Odziv naših građana i institucija je bio zaista dobar

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još