Online proslava Dana Osnovne škole „Dašo Pavičić“

 Online proslava Dana Osnovne škole „Dašo Pavičić“

Foto:portalnovi.me

Osnovna škola „Dašo Pavičić“ na Toploj, obilježila je 61 godinu otkada je 21. septembra nastavne 1959/1960 godine počela sa radom podjelom dotadašnje jedinstvene osmogodišnje škole, zbog prevelikog broja odjeljenja i prostorne ograničenosti.

Za razliku od prošle godine, kada je zbog epidemija korona virusa onemogućen bilo kakav svečarski program u znak obilježavanja jubileja, nastavnici i đaci su ove upriličili online program proslave.

Kao i ranijih godina, učenici su sa nastavnim kadrom pripremili školski list Svitanje, koji je ove godine izašao u dvobroju.

Proteklu godinu dominantno je obilježilo prilagođavanje online nastavi, no i u takvim uslovima, u školi i ove godine imaju čime da se ponose, rekao je direktor Branislav Krečković naglasivši da izvjesno je da će škola konačno imati uređen prilaz odnosno dvorište, čime će biti zaokruženo uređenje oko zgrade, nakon asfaltiranja prilaznog i obilaznog puta, te izgradnje sportskog terena iznad škole. Jednako važan projekat su i pristupne rampe školi za osobe sa invaliditetom ili osobe sa smanjenom pokretljivošću:

„Izgradnja pristupnih rampi je projekat koji je dobila naša škola, a osim pristupne rampe, značajna je i ugradnja lifta za djecu sa otežanim hodom. Mislim da je u resornom Ministarstvu okončana tenderska procedura i nadam se da ti radovi uskoro počinju. Kad je riječ o uređenju dvorišta, plan nam je da djeci ponudimo određene sadržaje koje mogu da koriste na velikim odmorima, čime će i estetski biti „zaokružen“ prilaz školi“, naglasio je Krečković.

Osnovna škola Dašo Pavičić počela je sa radom 21.09. 1959/60. godine, podjelom dotadašnje jedinstvene Osmogodišnje škole, zbog prevelikog broja odjeljenja i prostorne ograničenosti. U početku je nosila naziv Druga osnovna škola – Herceg Novi da bi, 28.11.1959.godine, dobila naziv Osnovna škola Dašo Pavičić, po istaknutom revolucionaru i prvoborcu ovog kraja, Danilu Dašu Pavičiću. Škola je bila smještena u zgradi Škole učenika u privredi u Herceg-Novom, Njegoševa br. 38. U novoj školskoj zgradi otpočela je sa radom 01.11.1971.godine, sa 854 učenika, za koliko je zgrada i planirana izgradnjom.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još