Odgovor na dopis trojice gradonačelnika: Novljanima podrška za mart kroz zarade u aprilu

 Odgovor na dopis trojice gradonačelnika: Novljanima podrška za mart kroz zarade u aprilu

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja odgovorilo je dopisu koji su im 12. marta uputili predsjednici opština Budva, Herceg Novi i Tivat.

U odgovoru stiglom Opšđtini Tivat između ostalog se navodi da će u Herceg Novom zbog primjene naredbi Ministarstva zdravlja u okviru Programa subvecionisanja zarada u prvom kvartalu 2021. Godine, odnosno 50% bruto minimalne zarade, biti realizovane u aprilu, kroz subvencije martovskih zarada.

Kako se navodi: „Vlada je odobrila subvencionisanje februarskih zarada zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada, po osnovu čuvanja djeteta mlađeg od 11 godina i zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada po osnovu čuvanja djeteta sa smetnjama u razvoju mlađeg od 18 godina, za zaposlene u opštinama Budva i Tivat. To je s obzirom na novonastale okolnosti, tj. naredbe Ministarstva zdravlja koje se odnose na zabranu rada vaspitno-obrazovnih ustanova u ovim opštinama. Intenzitet podrške je 50% iznosa subvencije koja je definisana Programom subvencionisanja zarada u I kvartalu 2021. godine, odnosno 50% bruto minimalne zarade.“

Što se tiče podrške zaposlenim u Opštini Herceg Novi, u odgovoru pojašnjavaju da u tom slučaju zbog perioda stupanja na snagu naredbi Ministarstva zdravlja, podrška će se realizovati u aprilu, kroz subvencionisanje martovskih zarada.

„Svaka dodatna podrška biti predmet daljeg razmatranja Vlade.“ – zaključuje se u odgovoru Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još