Odbornici saglasni da treba raskinuti ugovor sa Vodakomom

 Odbornici saglasni da treba raskinuti ugovor sa Vodakomom

Foto: Opština HN

Sa 19 glasova za, 6 uzdržanih, hercegnovski odbornici su na IV redovnoj sjednici usvojili Prijedlog Odluke o istupanju Opštine Herceg Novi iz Zajedničkog uslužnog i koordinacionog društva za vodosnadbijevanje i odvođenje otpadnih voda za crnogorsko primorje i Opštinu Cetinje „Vodakom“ DOO Tivat.

Predsjednik Opštine Stevan Katić podsjetio je da su svi izvještaji Vodacoma, koji su bili predloženi posljednjih 10 godina, bili jednoglasno odbijani, što je, kako je istakao dokaz kako se Skupština odnosila o izvještajima za projekte koji su se finansirali posredstvom KfW banke:

„Moramo potpisati izlazak, troškovi su izuzetno veliki, u ovom momentu Opština nema potrebe da bude u Vodacomu. Nećemo više kreditirati projekte preko KfW banke jer smo imali negativno iskustvo sa finansiranjem projekata, koji su sada na obradi u advokatskoj kacelariji, koja će nas savjetovati što dalje za sve što smatramo da smo oštećeni. Prošlo je 17 godina otkad smo pristupili tom preduzeću, mislim da je konačno trebalo reći da je bilo dosta, jer smo pretrpili daleko veću štetu od koristi“, istakao je Katić.

Novski odbornici jednoglasno su usvojili sa 26 glasova za – Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o stipendiranju i nagrađivanju studenata, kojom je predloženo povećanje stipendije sa 63 na 90 eura mjesečno. Amandman Novske liste da se odobri stipendija za 1 studijsku u iznosu od jedne minimalne zarade u CG koju propisuje Vlada Crne Gore, nije usvojen budući da je za mandman glasalo 14, protiv su bila 2 odbornika dok je 15 bilo uzdržanih.

Ostavke na odbornička mjesta podnijeli su Toni Antunović i Milan Bošković, a OIK potvrdila je mandate Iliji Bojaniću i Đuru Cvjetkoviću.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još