Od sjutra besplatni brzi antigenski testovi u Domu zdravlja Herceg Novi zahvaljujući podršci Opštine

 Od sjutra besplatni brzi antigenski testovi u Domu zdravlja Herceg Novi zahvaljujući podršci Opštine

ilustracija

U kovid ambulantama Doma zdravlja Herceg Novi od sjutra, 20. novembra 2020. godine ponovo će početi testiranja brzim antigenskim testovima.

Danas su Dom zdravlja stigli testovi koji su nabavljeni uz pomoć Opštine Herceg Novi i gradskih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“. Ovi testovi će biti besplatni za građane.

Na jučerašnjem sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje konstatovano je da novski Dom zdravlja nema više brzih antigenskih testova na virus kovid-19 i donesen zaključak da će Opština i gradska preduzeća donirati određenu količinu testova, potrebnu da se premosti period do okončanja procedure nabavke koju sprovodi državni zdravstveni Fond. Zaključak je sproveden istog dana i testovi su već danas stigli do medicinskih radnika novskog Doma zdravlja.

Iz Doma zdravlja su uputili dopis zahvalnosti Opštini Herceg Novi, u kojem navode da pomoć u sadašnjem trenutku ima višestruki značaj. Kako su istakli, brzo postavljanje dijagnoze infekcije novim korona virusom za ljekara predstavlja putokaz u procjeni ozbiljnosti stanja i započinjanju adekvatne terapije, a za pacijenta veće šanse za brzo i uspješno ozdravljenje.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još