Od februara avio prevoznik Luxair uvodi letove za Podgoricu i Tivat

 Od februara avio prevoznik Luxair uvodi letove za Podgoricu i Tivat

Luksemburški nacionalni avio-prevoznik Lukser (Luxair) ući će na crnogorsko tržište u februaru letovima do Podgorice, uz plan proširenja poslova na ovoj liniji naredne godine, a takođe najavili su i sezonske ljetnje letove za Tivat, navodi specijalizovani portal za oblast vazduhoplovstva „ExYu Aviation News“.

Luksemburška avio kompanija planira da ponudi ukupno 1,98 hiljada mjesta na 26 letova između dva grada do početka ljetne sezone, 28. marta. Tokom ljeta aviokompanija će nastaviti da održava letove ka Podgorici svakog ponedjeljka i četvrtka sa 9,4 hiljada mjesta u ponudi na 124 leta.

Otvaranje sezonskih ljetnjih letova za Tivat najavljeno je  od 15. maja. Letovi na toj relaciji će biti jednom sedmično, svake subote, avionom Boeing 737-700 sa 141 sjedištem. Ukupno će biti izveden 21 let do 2. oktobra sa 5,9 hiljada ponuđenih mjesta.

Lukser je prema prvobitnom planu trebalo da počne letove za Tivat u ljeto prošle godine, međutim oni su otkazani. Letovi prema Podgorici trebalo je da počnu prije dvije sedmice, ali avio-kompanija je odgodila početak zbog pogoršanja epidemiološke situacije na cijelom kontinentu.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još