Od danas zabrana izvođenja građevinskih radova

 Od danas zabrana izvođenja građevinskih radova

Foto:culture.co.me

Od danas, 15. juna, na teritoriji Opštine zabranjeno je izvođenje građevinskih radova tokom turističke sezone. Zabrana će trajati do 15. septembra.

Ovom odlukom obuhvaćena je Prva zona građevinskog zemljišta uz more koje je sa kopnene strane određeno linijom koja se proteže od državne granice na rtu Kobila, ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom, obuhvata prostor ispod magistrale do mora kao i 300 metara vazdušne linije iznad magistrale, sve do teritorijalne granice Opštine Herceg Novi u Kamenarima. Odluka važi i za teritoriju Luštice.

Odlukom je definisana zabrana građenja, rekonstrukcija, kao i adaptacija objekta.

Kako je ranije najavljeno, poštovanje zabrane kontrolisaće Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora koje će aktivnosti usmjeriti u tom pravcu. Građevinska inspekcija Uprave za inspekcijske poslove kontrolisaće dozvole za izvođenje građevinskih radova na stambenim objektima dok će pomoćne i privremene objekte kontrolisati komunalna inspekcija.

Dozvola za izvođenje radova za vrijeme trajanja zabrane može se dobiti isključivo ukoliko rješenje donese predsjednik Opštine.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još