Od danas u Srbiju bez PCR testa

 Od danas u Srbiju bez PCR testa

Građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa, potvrđeno je za portal N1 u Vladi Srbije.

Isto važi i za državljane Srbije koji se upute u te zemlje.

Od danas, kako je i ranije najavljeno, građani Sjeverne Makedonije mogu da uđu u Srbiju bez PCR testa.

Prema novom uputstvu o ulasku u Srbiju naloženo svim putnicima iz skoro svih zemalja svijeta da u ovu državu mogu ući samo uz posjedovanje negativnog PCR testa ne starijeg od 48 sati i izdatog od referentne laboratorije.

Ova pravila se ne odnose na državljane iz Crne Gore Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske i Sjeverne Makedonije,što znači da posjetioci iz ovih država u Srbiju mogu ući bez predočenja PCR testa, prenose Novosti.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocijenio je da je ukidanje obaveznog PCR testa za sve koji u Srbiju dolaze iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Bugarske, još jedna dobra odluka za ekonomsku saradnju u regionu.

„Region je naša zajednička kuća! Zato i ova odluka ministra zdravlja Srbije o ukidanju obaveznog PCR testa za sve koju nam dolaze iz regiona još jedan je pokazatelj naše spremnosti za ukidanjem barijera između nas“, rekao je Čadež.

Izvor: RTCG

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još