O rješavanju stambenog pitanja porodice Beriša razgovarano u kabinetu predsjednika Opštine

 O rješavanju stambenog pitanja porodice Beriša razgovarano u kabinetu predsjednika Opštine

Foto:Opština HN

U Opštini Herceg Novi danas je održan sastanak predstavnika lokalne uprave i Ministarstva za ljudska i manjinska prava, na kojem je razgovarano o načinu pomoći romskoj porodici Beriša, koja će u narednim danima biti iseljena iz neformalnog objekta u kojem godinama borave.

Porodicu čine dvije žene i 18 djece koji bi mogli da ostanu na ulici, zbog čega su se učesnici sastanka saglasili da je potrebno naći rješenje za njihov privremeni smještaj, do trajnijeg rješavanja ovog pitanja.

Kako je rečeno, iako je situacija komplikovana, važno da djeca ne ostanu na ulici u ovom trenutku, dok državni organi nadležni za socijalna pitanja trajno ne riješe stambeno pitanje porodice Beriša.

Predstavnici Opštine i Ministarstva dogovorili su se da će zajedničkim snagama nastojati da obezbijede ovoj porodici objekat u kojem će moći da boravi određeno vrijeme. Na sastanku je ponuđeno nekoliko rješenja koja će biti razmotrena u narednih nekoliko dana, kako bi se došlo do onog koje je u ovom trenutku najrealnije primijeniti.

Sastanku u kabinetu predsjednika Opštine Stevana Katića prisustvovali su: Mirela Ramcilović i Sokolj Beganaj iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Nikola Samardžić, potpredsjednica Opštine Vesna Samardžić i direktor nevladine organizacije „Mladi Romi“ Samir Jaha.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još