NVO „Novska butiga“ najavili protest-Gladni smo!

 NVO „Novska butiga“ najavili protest-Gladni smo!

Foto: Milan Dobrilovic

Iz NVO „Novska butiga“ odlučni su, da ako im se ne omogući da rade, izađu na ulicu.

Oni su juče predali zahtjev Centru bezbjednosti Herceg Novi za protrest i poručili da se do usvajanja zahtjeva neće povući sa ulica, isključivo sa svim zaposlenima i njihovim porodicama. O tome su upoznali i lokalnu samoupravu.

od Vlade Crne Gore traže ispinjenje 4 zahtjeva.

Prvo, subvencije na zarade od januara 2021. god u 100% iznosu. Drugo, anuliranje poreza i doprinosa za period od prvog dana pandemije do njenog kraja, ne dozvoljavajući uslov je li plaćen mjesec- dva prije početka pandemije ili nije, i to za svakog radnika koji po sistematizaciji radnih mjesta obavlja radnu obavezu u ovoj opštini.

Treće, traže finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava za robu i za najam. Pod tim uslovima je država dobila sredstva EU isključivo za likvidnost mikro, malih i srednjih preduzeća .

Četvrto, hitno traće da ih Vlada oslobodi opomena i prinudnih naplata banaka i ostalih institucija, posebno inspekcija i kazni! Jer, su kako kažu, dovedeni na rub egzistencije!

Dodaju da su svjesni teške epidemiološke situacije i da se ne žele miješati u odluke Ministarstva zdravlja, ali takodje naglašavaju da niti jedna država na svijetu nije učinila ovo svom narodu, što je učnila Crna Gora.

-Narod je gladan ljudi!!! Obavijestićemo EU i nadležne za ljudska prava u svijetu, jer mi ovako dalje ne možemo! Uzeto nam je pravo na rad, a očekuje se plaćanje svih dažbina. Priključili su nam se zanatlije, cvjećare, zlatari, svi smo zajedno u istom problemu, skupa sa Vama moramo sačuvati novsku privredu- poručuju iz NVO Novska butiga.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još