NTOCG i JP Morsko dobro dogovorili saradnju na promociji Crne Gore kao turističke destinacije

 NTOCG i JP Morsko dobro dogovorili saradnju na promociji Crne Gore kao turističke destinacije

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ana Tripković Marković ugostila je predsjednika Upravnog odbora JP „Morsko dobro” Blaža Rađenovića i direktora JP „Morsko dobro“ Mladena Mikijelja. Sa njima u delegaciji bio je i predsjednik Skupštine-opštine Budva Krsto Radović.
Direktorica NTO CG Ana Tripković Marković istakla je da je riječ o posjeti koja je značajna iz razloga što su plaže jedan od najznačajnih resursa Crne Gore kao turističke destinacije i nešto na čemu NTO CG stavlja fokus kada je u pitanju promocija.
„Sa predstavnicima Morskog dobra bilo je riječi o tome na koji način će plaže biti spremne za sezonu. Ove godine, poseban fokus je na primjeni epidemioloških mjera, i u tom smislu sam zadovoljna da čujem da sve pripreme teku dobro i da ćemo potpuno spremni dočekati sezonu”, rekla je Tripković Marković.
Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkim nastupima u regionu, čije tržište je ove godine u fokusu. „Imaćemo brojne zajedničke nastupe i u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Takođe, planiramo nastupe i na drugim emitivnim tržištima. Tako da se radi o jednoj kontinuiranoj saradnji sa JP „Morsko dobro”, istakla je direktorica NTO CG.
Direktor JP „Morsko dobro” Mladen Mikijelj saglasan je da saradnju sa NTO CG u narednom periodu treba podići na veći nivo. Već danas, dogovorili su prve korake zajedničke saradnje, koji se odnose na zajedničku promociju Crne Gore kao poželjne turističke destinacije.
„Početkom sljedeće sedmice zajednički ćemo nastupiti ka tržištima u regionu. Dogovorena je promocija Crne Gore kao turističke destinacije u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Nadam se da ćemo na kvalitetan način ljude u regionu informisati da su plaže spremne, da je epidemiološka situacija u zemlji mnogo stabilnija nego što je bila prethodne godine, da su granice otvorene i da će zdravstvena sigurnost svih gostiju na obali Crne Gore biti značajno poboljšana”, poručio je Mikijelj.
On je istakao da je došlo vrijeme da gostima iz regiona daju do znanja da su poželjni na crnogorskom primorju.
„Mislim da je to kroz promociju, koja se dešavala u proteklih mjesec dana, jasno saopšteno ljudima iz Srbije i BiH. Na nama je da tu promociju nastavimo i da na adekvatan i kvalitetan način dočekamo turiste tokom ljetnje sezone”, zaključio je Mikijelj.
Sa predsjednikom Skupštine-opštine Budva Krstom Radovićem direktorica NTO CG je razmatrala aktuelnu situaciju kada je u pitanju posjećenost Budve kao destinacije.

Saradnja između NTO CG sa Opštinom Budva, kao i LTO Budve je, kako je navela Tripković Marković, značajna i intezivna.
„Budva pojedinačno ima najveće učešće u turizmu Crne Gore i sa tog aspekta mi je jako značajno da smo u toku sa svim aktivnostima. Imamo i veoma intezivnu saradnju sa Lokalnom turističkom organizacijom Budve. Juče sam bila njihov gost. Imali su studijsku grupu turističkih agencija iz Srbije koju je predvodio direktor JUTE (YUTA-Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije), gospodin Aleksandar Seničić. Iz razgovora sa njima, saznali smo da postoji nikad veće interesovanje turističkih agencija za Crnu Goru. Ono što je veoma značajno je da jedan veliki dio gostiju, pored onih koji dolaze individualno, dolazi i preko turističkih agencija”, zaključila je direktorica NTO CG.
Video materijal dostupan je na www.mediabiro.tv

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još