Novljanima zatvor zbog teške krađe i kršenja izrečenih mjera

 Novljanima zatvor zbog teške krađe i kršenja izrečenih mjera

Novljanin I.M. osuđen je na kaznu zatvora od 9 mjeseci zbog produženog krivičnog djela teška krađa učinjenog na štetu B.L. i  B.H. u septembru 2020. godine, te na štetu L.R. 28.10.2020. godine, saopšteno je iz Osnovnog suda u Herceg Novom. Presudu je donio sudija Ivan Perović.

U vrijeme izricanja kazne okrivljeni se nalazio u pritvoru, koji mu je posebnim rješenjem produžen i određeno je da traje najduže do isteka kazne zatvora izrečene presudom, navodi se dalje u saopštenju.

Takođe, predsjednik Suda,  Ivan Perović je istog dana okrivljenog G.L. iz Herceg Novog oglasio krivim zbog izvršenja krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici. On je prekršio mjeru zaštite od nasilja u porodici – zabrane uznemiravanja i uhođenja bivše supruge, koju mu je izrekao Sud za prekršaje. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 7 mjeseci. Budući de se nalazio u pritvoru u vrijeme izricanja, pritvor mu je produžen do vremena izdržavanja navedena kazne, a provedeno vrijeme računaće se u ukupno izrečenu kaznu.

Na navedene presude postoji pravo žalbe, tako da u ovom momentu, kako su obavijestili iz Osnovnog suda, one nijesu pravosnažne.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još