Nove mjere: Penzionerima vaučer, više navijača na sportskim događajima, muzika uživo do ponoći…

 Nove mjere: Penzionerima vaučer, više navijača na sportskim događajima, muzika uživo do ponoći…

Foto: Kolektiv.me, Pixabay

Svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobijaju turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura. To je saopštio Savjet za borbu protiv koronavirusa u sklopu novih mjera.

Nove mjere:

-Omogućava se jedan slobodan dan nakon vakcinacije zaposlenima u državnim institucijama. Preporučujemo privatnicima da slijede naš primjer. O našinu ostvarivanja ove mogućnosti, javnost će izvijestiti Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

-Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom, u svrhu putovanja u inostranstvo, a ukoliko određena država to zahtijeva, omogućićemo besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje. Nužno je da naši državljani imaju dokaz o putovanju i nužno je da država u koju idu zahtijeva PCR test. 

-Povećava se dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima. Umjesto dosadašnjih 10 odsto, omogućava se da broj posjetilaca bude 30 odsto od ukupnog broja sjedišta.

-Produžava se termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umjesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom može da se izvodi od 20 sati do ponoći.

-Širi se lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa. Od sjutra, u Crnu Goru, slobodno mogu da uđu državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Ove mjere važe do 16. jula. Međutim, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, mjere će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom.

Izvor: FOS media

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još