Nezaposleni sa Biroa rada još sjutra mogu konkurisati za grantove za samozapošljavanje

 Nezaposleni sa Biroa rada još sjutra mogu konkurisati za grantove za samozapošljavanje

Zavod za zapošljavanje objaviće u petak treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje nezaposlenim osobama sa evidencije.

“Bespovratna sredstva se finansiraju iz projekta Program grantova za samozapošljavanje, koji je dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu (SOPEES), koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU (IPA II)”, navode u saopštenju.

Na poziv se mogu prijaviti svi nezaposleni koji su na evidenciji ZZZ najmanje četiri mjeseca u kontinuitetu, na dan objave poziva, što predstavlja eliminatorni uslov.

“Nezaposleni, nakon toga, ulazi u proces apliciranja koji se na samom startu sastoji od trodnevnih obaveznih Info-motivacionih radionica. Na njima će nezaposleni dobiti sve potrebne informacije u vezi sa javnim pozivom i Program grantova za samozapošljavanje, kao i uputstva i smjernice za pisanje biznis planova”, objašnjavaju iz Zavoda.

Bespovratna sredstva u iznosu od tri do 7,5 hiljada EUR, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za otvaranje minimum 400 novih radnih mjesta, odnosno preduzeća. U okviru prvog i drugog javnog poziva sklopljeno je 308 ugovora.

Ukupna vrijednost projekta Program grantova za samozapošljavanje je 3,5 miliona EUR, a kofinansiraju ga Evropska unija i Vlada.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još